Ukusna bela pica sa tri vrste sira

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Testo za 1 picu prečnika 26 cm:

- 160 g brašna (običnog ili pola običnog, pola integralnog)

- 8 g svežeg kvasca

- malo šećera

- malo soli

- 90 ml mlake vode

- 1-2 kašike maslinovog ulja

Za fil:

- 120 g rikote (ili krem sira)

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 čen belog luka

- po ukusu so i biber

- 125 g rendane mocarele

- 20 g rendanog parmezana

- nekoliko cvetova tikvica

Priprema:

Zamesiti testo od brašna, vode, ulja, soli i nadošlog kvasca. Ostaviti da naraste i duplira volumen. Testo oklagijom rastanjiti i prebaciti u podmazan pleh prečnika 26 cm i podići malo rubove. Rikotu (ili krem sir) pomešati sa kašikom ulja, seckanim belim lukom, posoliti i pobiberiti. Rasporediti preko testa, a rubove premazati uljem. Posuti rendanom mocarelom i parmezanom.

Odozgo složiti oprane i osušene cvetove tikvica. Umesto njih možete poređati tanko sečene koturove tikvica. Peći 10-15 minuta da testo dobije zlatnu boju, a sir porumeni. Poslužiti uz čašu belog vina.

(Telegraf.rs)

Video: Srbijavoz preporučuje putnicima da karte kupuju putem mobilne aplikacije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA