Riblji paprikaš od soma i šarana sa ljutom papričicom
≫
Sastojci:
- 2-3 kg ribe (som, šaran…)
- 1 kg crnog luka
- 250 ml paradajz soka
- 3 velike kašike aleve paprike
- 2-3 ljute papričice
- 4-5 l vode
Priprema:
U kotlić staviti očisćenu ribu, seckan luk, ljute papričice i sve naliti vodom da ogrezne. Zapaliti vatru (stalno dodavati nova drva jer se kuva na vatri) i čekati da provri. Kad provri dodati paradajz sok, malo kasnije so, alevu papriku i okrećući kotlić (nikako mešajući) krčkati oko 45 minuta dok ne bude gotovo. Služiti uz rezanca.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.