Ukusan gulaš sa pečenim pilećim mesom

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 6 osoba:

- oko 1,5 kg piletine

- 4-5 glavica luka

- masnoća za dinstanje

- 1 kašičica šećera

- 2 kašike slatke mlevene paprike

- ljuta paprika po želji

- 1,2 dl vode

- 1 sveža paprika

- so, biber, začin po želji

- brašno za valjanje mesa

- ulje

- rezanca ili druga testenina za serviranje

Priprema:

Bielo meso (prsa) izrežite na manje komade, i zajedno sa ostakom pileta, malo posolite i svaki komad mesa uvaljajte u brašno i složite na pleh za pečenje te lagano odozgo prelijte uljem. Pecite na 220°C dok lagano ne porumeni. Na dosta masnoće dinstajte sitno naseckan luk bez dodavanja vode-dakle na tihoj vatri. Malo posolite i malo pošećerite (1 kašičica). Dinstajte ga dok ne izgubi sirov miris tj. dok sasvim ne postakli i ne primi fini miris. Ovo je jako bitno da luk ne ostane "sirov".

Dodajte slatku mlevenu papriku i po želji ljute i vrlo kratko popržite-pazeći da ne zagori, jer će postati gorko i odmah zalijte sa 2 dl vode. Dodajte meso, dospite sa ostatkom tečnosti, stavite svežu papriku (odstranite peteljku i semenke), pa poklopljeno kuvajte na laganoj vatri pola sata povremeno mešajući.

Za to vreme skuvajte rezanca. Probajte gulaš, začinite po želji i ako je potrebno produžite kuvanje dok vam meso ne bude kuvano i dok ne dobijete željenu "gustoću". Rezanca ocedite isperite pod mlazom vode i lagano zalijte uljem.

(Telegraf.rs)

Video: RHMZ upozorava na olujne udare vetra, zahlađenje i sneg

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA