Preukusan kebab sa ljutom tucanom paprikom
Sastojci:
- 1 kg mlevene junetine
- 1 kg mlevene teletine
- 2 šolje prezli
- 3/4 šolje mineralne vode
- 1.5 šolja sitno seckanog peršuna
- 1 glavica sitno seckanog luka
- 2.5 male kašike soli
- 1/2 male kašičice sveže mlevenog bibera
- 1/4 male kašičice ljute tucane paprike
- 1 mala kašika sode bikarbone
- drveni stapići za ražnjiće
Priprema:
Sve navedene sastojke staviti u posudu i dobro pomešati da se sve sjedini. Pokriti posudu i ostaviti u frižider 30 minuta do sat vremena da odstoji. Drvene stapice staviti u tepsiju i preliti vodom, pa ostaviti ih u vodi petnaestak minuta. Izvaditi pripremljenu smesu iz frižidera i formirati kebabe. Mogu da se rade na dva načina. Prvi je tako da se stave na stapice. Uzmite u ruku smese toliko koliko može da vam stane u šaku i počnite da formirate kebab oko stapića. Ne oblikuju se kao naši ražnjići već su malo pljosnati i ovalnog oblika. Drugi način je da uzmete smesu i formirate kao ovalne, tanje šnicle oko 15-tak cm dužine.
Tako pripremljene kebabe ostavite na nekoliko sati u frižideru. Pržiti ih na roštilju ili u teflonskom tiganju bez ulja. Poslužite sa lepinjom i prilogom od povrća po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.