Povrće sa sirom zapečeno u rerni
Sastojci za 4 osobe:
- 1 kom veće tikvice
- 1-2 kom krompira
- 100 g karfiola
- 100 g brokolija
- 100-150 g mladog sira
- 50 g feta sira
- 1-2 kom jaja
- 50 g rendanog žutog sira
- oko 1 dl pavlake za kuvanje
Priprema:
Krompir i tikvicu iseći na kriške. Svo povrće staviti uz dodatak soli da se malo obari nekih 5-6 min, da malo omekša, pa povrće ocedite. Posudu u kojoj ćete peći malo namažite uljem i poređajte povrće. Mladi sir, fetu, jaja, rendani sir, pavlaku za kuvanje izmešati da se dobije srednje gusta smesa. Povrće preliti smesom od sira i jaja. Posuti odozgo malo sa parmezanom i staviti da se peče 20-30 min, na 180°C, dok ne porumeni i izvri tečnost.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Raša
Šta je rendani žuti sir?
Podelite komentar