Integralni krekeri sa lanom i makom
Sastojci za 4 osobe:
- 120 g belog pšeničnog brašna
- 40 g integralnog pšeničnog brašna
- 40 g integralnog raženog brašna
- 20 g semenki lana
- 150 ml vode
- 1 kašičica maka u zrnu
- 1 kašičica soli
- 5 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Skuvajte semenke lana u 150 ml vode, na laganoj vatri, pa ostavite da se ohlade. Stavite sve tri vrste brašna, so, mak i maslinovo ulje u posudu multipraktika. Dodajte semenke lana i izmiksajte da dobijete ujednačenu smesu. Možete testo razviti odmah, ali će biti bolje ako, ga ostavite 15-20 minuta da odmori.
Razvijte testo vrlo tanko na sasvim malo pobrašnjenoj površini. Što tanje razvijete testo, to će krekeri biti hrskaviji i prhkiji posle. Izrežite pravougaonike 5x8 cm i premestite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Izbodite malo viljuškom i pecite 10 - 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C, pa čim se malo prohlade možete ih poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.