Jednostavne, marinirane šnicle od pilećih prsa
Sastojci:
- 2 komada pilećih grudi bez kože i kostiju
- 1 šolja maslinovog ulja
- 1 limun
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1 kašičica soli
- 1/3 kašičice slatke aleve paprike
Priprema:
Svaki komad pilećeg mesa iseci na tri dela, pa ako je potrebno čekicem za meso malo "izlupati" dobijene šnicle. Izmešati maslinovo ulje, sok od 1 limuna, sitno seckani beli luk, so, mleveni biber i alevu papriku. U dublju činiju staviti meso i preliti ovom marinadom. Šnicle belog mesa bi trebalo da budu potpuno u marinadi.
Poklopiti i ostaviti u frižideru do pečenja. Ovako marinirane šnicle belog mesa ispeci na roštilju ili tiganju koji može da zameni roštilj. Možete poslužiti uz krompir i neko povrće.
(Telegra.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.