Jednostavni domaći kroasani s maslacem

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 kvasac

- 1 čaša mleka

- 1 čaša jogurta

- 1 šolja ulja

- 2 jajeta

- 1 maslac

- 1 kg brašna

- 2 kašike šećera

- 1 kašika soli

Priprema:

Kvasac se stavi u mlako mleko da malo odstoji i da stasa. Kada je kvasac stasao u vanglicu se dodaje brašno i to se izmeša i ostavi da odstoji na toplom. Kada je brašno pomešano sa kvascem i ostavljeno da stasa, dodaje se jogurt, ulje i jedno jaje. Kada se sve to lepo izmeša, dodaju se 2 kašike šećera i kašika soli, pa se opet sve lepo izmesi. Poželjno je testo mesiti bar nekih 20-ak minuta. Kad se izmesi, odvoji se na 16 kuglica, po 8, pa možete da napravite u jednoj turi i slatke i slane. Kada ste napravili kuglice razvijte ih oklagijom da budu prečnika oko 20 cm, pa se na to narenda maslac, pa sledeća razvijena kuglica, pa na nju maslac i tako dok se sve kuglice ne naređaju. Na poslednju kuglicu ne stavljajte maslac.

Kad je sve to narendano i izređano opet se sve obradi oklagijom. Kad ste to uradili iseckajte testo na trougliće i punite čime želite, šunkom, džemom, šampinjonima. Kada ih poređate u nauljeni pleh, namažite jajetom kiflice, pospite susamom ili makom, ako želite, a i ne morate. Ali je bitno da namažete jajetom da bi bile meke.

(Telegraf.rs)

Video: Palo prvo ovogodišnje skijanje na Torniku, gužva kao u košnici: Sjajne slike zimske idile

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA