Piletina sa pirinčem na indijski način

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 4 kokošja batka prerezana na pola

- 1 čaša jogurta

- 4 kašike maslinovog ulja

- 2 kašike gotovog začina

- 2 zelena kardamoma

- 2 crna kardamoma

- 1 klinčić

- pola glavice crnog luka,

- biber u zrnu i malo u prahu

- so

- 1 crvena čili papričica

- malo suvih semenki čili paprike

- pola kašike crvenog bibera

Pirinač:

- 2,5 čaše basmati pirinča

- 3-4 kašike maslinovog ulja

- 1 kašičica semenki zelenog kumina

- 1 kašičica soli

- pola glavice crnog luka

Priprema:

Glavicu crnog luka iseci na tanke, ali veće kriške. Pržiti na 4-5 kašika maslinovog ulja dok ne dobije braon boju, pa skloniti i procediti. Ulje će vam kasnije trebati za vodu u kojoj će se pirinač prokuvati. Meso, jogurt i začine fino promešati. Dodati pola prženog luka i ostaviti da se marinira 30 minuta. Pirinač oprati, preliti vodom i ostaviti 30 minuta. U ključalu vodu, dodati so, kumin i ulje. Procediti pirinač i usuti ga u ključalu vodu, pa pustiti da provri 5-6 minuta. Paziti, pirinač mora biti upola kuvan.

Zrno treba da pucka kad ga pokušate slomiti. Na dno šerpe za kuvanje staviti meso. Na tihoj vatri pustiti da krčka 10 minuta. Procediti pirinač pa ga složiti preko mesa. Preko pirinča posuti pola glavice prženog crnog luka i kumin. Poklopiti poklopcem i tiho kuvati 25- 30 minuta. Kuvanu pirinač promešati viljuškom. Služiti uz salatu po želji.

(Telegraf.rs)

Video: Put zaleđen kao staklo, mrak i vožnja kao u horor filmu: Kraljica beogradskih šuma okovana ledom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA