Svinjska pečenica sa povrćem i maslinovim uljem

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 kg svinjske pečenice

- 500 g brokolija

- 2 glavice crnog luka

- 2 krompira

- 1 šargarepa

- maslinovo ulje

- mešavina začina

- med

- limun

- so, biber

Priprema:

Iscedite sok iz polovine limuna pa ga pomešajte s medom. Ovom mešavinom premažite meso. Luk isecite na četvrtine i ubacite ga u vatrostalnu tepsiju. Dodajte krompire isečene na kriške i kriške druge polovine limuna. Sve pospite mešavinom začina, promešajte i napravite malo prostora u sredini za meso pa tu postavite pečenicu. Posolite, pobiberite i sve prelijte mlazom ulja.

Pecite 20-25 minuta na 220°C pa smanjite temperaturu na 190°C i pecite još oko 45 minuta. Dok se meso peče podelite brokoli na cvetove i iseckajte šargarepu na kolutove pa ih izblanširajte. Oko 20 minuta pred kraj pečenja mesa dodajte blanširane šargarepu i brokoli. Pečeno meso ostavite najmanje 15 minuta da odstoji pre serviranja.

(Telegraf.rs)

Video: Gore objekti na Adi Ciganliji: Vatrogasci na licu mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA