Letnja kisela salata od domaćeg povrća
Sastojci:
- po želji kupus
- po želji kornišoni
- po želji zeleni paradajz
- po želji sveža paprika
- po želji šargarepa
- po želji karfiol
- 150 so
- 1 srednja šolja esencija
- 250-300 g šećer
- 1 kesica salicila
- 1 kesica vinobrana
Priprema:
Ovo je kolicina "začina" potrebna za 10 kg očišćenog povrća (bez otpadaka). Kombinaciju povrća možete praviti sami, po ukusu. Svo povrće oprati i ostaviti da se iscedi od vode. Kupus seći kao za salatu, papriku (očišćenu od semenki), oljuštenu šargarepu, kornišone i zeleni paradajz na kolutiće, karfiol kidati na manje parčiće.
Sve blago promešajte da vidite da li vam odgovara odnos povrća. Dodati so, sećer, salicil, vinobran i esenciju i sve izmešati. Tako izmešano ostaviti da prenoći da bi se sleglo da vam ne bi ostale poluprazne tegle. Sutradan salatu spakovati u tegle, preko nje staviti plastične mrežice za tegle i doliti sok koji je otpustila salata. Ovo je bio samo predlog vrsta i količine povrća, a vi po ukusu i mogućnostima možete dodati ili oduzeti nesto.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Н. С
О салицил и винобран. Таман посла. Одлична хемија.
Podelite komentar