Sočna marinirana piletina na roštilju
Sastojci za 5 osoba:
- 700 g piletine
- 1 marinada s pivom
- 1 kg krompira
- kašika začina po izboru
Priprema:
Isecite piletinu na komade, stavite u posudu i prelijte marinadom, pa ostavite pola sata da odstoji. Za vreme tih pola sata pripremite roštilj.
Odaberite krompire srednje veličine, tanje i glatke kože, a mogu to biti i mladi krompiri. Dobro ih operite, oljuštite i skinite eventualne izdanke. Osušite krompire kuhinjskim papirom, prerežite na pola i složite na drugu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Odrezani deo krompira neka bude s gornje strane. Posipajte ih s malo začina i malo posolite.
Nakon što ste sve pripremili, uključujući i roštilj, promešajte malo piletinu, pa je stavite na roštilj zajedno s krompirom. Pecite dok piletina ne bude hrskava, a krompir ne omekša.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.