Musaka od krompira i tikvica sa pavlakom za kuvanje
Sastojci:
- 500 g junećeg mlevenog mesa
- 6-7 kom. krompira
- 2 kom. tikvica
- 2,5 dl sosa od paradajza
- 1 glavica luka
- 2 dl pavlake za kuvanje
- začin
- so
- biber
- maslac
- 1 jaje
Priprema:
Luk na sitno naseckajte, pa stavite na malo ulja u duboki tiganj i prodinstajte, dok ne postane staklast. Na to dodajte mlevenu junetinu, sve skupa mešajući popržite (bez dodavanja vode) oko 15 minuta uz dodatak začina. Kad junetina počne dobijati tamno smeđu boju dodajte sos od paradajza i još malo ostavite da se sve skupa prožme. Krompire operite, oljuštite i narežite na kriške, isto tako operite dobro tikvice i narežite ih na kriške (s korom).
Vatrostalnu posudu namastite komadićem maslaca, pa slažite donji red kriškama krompira, zatim mesni fil, pa kriške tikvica i tako sve dok ne potrošite fil. Poslednji red neka budu krompiri na vrhu. Umutite 1 jaje, malo začina po želji i pavlaku za kuvanje. Dobijenom smesom zalijte musaku i pecite na 250°C, oko 30-35 minuta.
(Telegraf.rs)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Marija
Divni zdravi recepti samo pisite..
Podelite komentar