Marinirani svinjski ražnjići s kikiriki sosom
Sočno meso je još lepše kad se prelije aromatičnim sosom!
Sastojci za 4 osobe:
- 800 g svinjskog mesa
- ulje za pečenje
- 250 g krastavaca
Za marinadu:
- 50 g luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica rendanog svežeg đumbira
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica rendane korice limuna
- ½ kašičica začina
- 2 kašičica mlevenog korijandera
Za kikiriki sos:
- 100 g sirovog kikirikija
- 2 kašike ulja
- 2 kašike sojinog sosa
- 1 kašičica smeđeg šećera
- 1 kašika mlevenog korijandera
- 1/3 kašičice kurkume
- 2 kašičice gnječenog belog luka
- 100 ml vode
- 150 ml kokosovog mleka
- 2 kašike limunovog soka
Priprema:
Svinjsko meso narežite na veće kocke (veličine za štapiće za roštilj). Za marinadu, luk i beli luk usitnite u električnoj seckalici u pastu. Dodajte đumbir, sojin sos, šećer, limunovu koricu, korijander i sve dobro promešajte. Pripremljeno meso umešajte u marinadu i ostavite oko 2 sata u frižider.
Marinirano meso nabodite na drvene štapiće i pecite na blago nauljenom tiganju. U međuvremenu pripremite sos od kikirikija, tako da kikiriki raširite po tepsiji i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C tako dugo dok kikiriki ne poprimi lepu zlatnu boju. Ispečenom kikirikiju odstranite ljuske i sameljite ga u električnoj seckalici. Samlevenom kikirikiju dodajte ulje, soja sos, smeđi šecer, korijander, kurkumu, beli luk, vodu, kokosovo mleko, limunov sok i sve dobro izmešajte.
Krastavac operite i narežite na tanke kriške. Ražnjiće poslužite sa sosom i narezanim krastavcima, a po želji možete poslužiti i pomfrit.
(Telegraf.rs)
Video: Kamaline pristalice cekaju u redovima da udju u kampus. Za to su dobili posebne dozvole
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.