Riblji fileti zapečeni u rerni
Sastojci:
- 500 g ribljih fileta (npr. losos ili pastrmka)
- 1 glavica luka
- 2 zelene paprike
- 300 g paradajza
- ljute papričice
Priprema.
Riblje filete posolite i pobiberite, pa ostavite da odstoji par minuta. Zatim je uvaljajte u brašno i propržite naglo na maslinovom ulju. Kad je gotova, složite je u vatrostalnu posudu i poklopite da se ne hladi. U međuvremenu, dok ste pekli ribu, na maslinovom ulju propržite sitno naseckani luk i papriku izrezanu na kockice, ljutu papričicu i paradajz uz dodatak jedne kašičice začina i soli po ukusu.
Omekšalo povrće složite po prženoj ribi i zapecite u vrućoj rerni oko 15-ak minuta. Odlično ide uz blitvu sa krompirom i zelenom salatom.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.