Lisnato testo punjeno seckanim mesom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 300 g sitno seckanog mesa (po vaše izboru)

- 1 parče hleba

- 1 šargarepa

- 1 glavica crnog luka

- 1 čen belog luka

- 1 jaje

- pola vezice peršunovog lista

- malo začina

- malo bibera

- 2-3 paprike

- malo kačkavalja

- malo senfa

- 250 g lisnatog testa

Priprema:

Natopite hleb sa vodom, ostavite malo da odstoji, ocedite, pa dodajte mlevenom mesu. Iseckajte sitno crni i beli luk, narendajte sitno šargarepu, iseckajte peršunov list, sve pomesajte sa mesom, ubacite jaje, začine, dobro izmešajte rukama i ostavite oko pola sata u frižideru. Oblikujte ćufte ili faširane, pržite ih na ulju ili u rerni na pek papiru, a ako ih pečete u rerni svaku poprskajte sa malo ulja ili stavite po malo maslaca odozgo.

Ostavite ih da se ohlade, pa svaku premažite sa malo senfa. Za to vreme ispržite na ulju filete paprika, isecite ih da otprilike budu veličine faširanih. Svako parče paprike malo posolite, pobiberite, stavite na svaku faširanu, po jedno parčence paprike, odozgo po jedno parče kakavalja.

Razvući lisnato testo, seći kvadrate malo veće od faširanih, staviti na kvadrate pripremljeno meso pa ih prekrijte odozgo lisnatim testom, krajeve podvući ispod i spojiti. Premazati ih žumancetom, posuti susamom, ukrasiti po želji ostatkom lisnatog testa, pa pecite u rerni.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA