Kiflice sa svežim kvascem punjene šunkom i sirom
≫
Sastojci:
Testo:
- 1 kg brašna za dizano testo
- 1 kašika soli
- 1 svež kvasac
- 1 dl ulja
- 5 dl mleka
Za punjenje:
- 300 g naseckane šunke
- 300 g rendanog trapista
- 2 dl kisele pavlake
- 1 jaje
Priprema:
Zamesi testo, razvi oklagijom, izreži na trouglove, može i na kvadrate, pa puni filom, zavi kiflice, pusti da se malo dignu i iza svake stavi tanki komadić maslaca. Premaži ih sa žumancetom kojem ste dodali kašičicu mleka i malo soli.
Odozgo posipaj sa susamom, makom, ili kimom. Peći ih na 180°C dok ne porumene.
(Telegraf.rs)
Video: Neko se baš potrudio da ukrasi ovaj automobil: Ovo je jelka na četiri točka
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.