Sočan svinjski but sa senfom i medom

 ≫ 
  • 3

Sastojci za 4 osobe:

- 1 kg svinjskog buta

- 100 g suvih šljiva

- 250 g slanine

- 3 glavice belog luka

- 5 kašika senfa

- 3 kašike meda

- kesica začina za svinjsko pečenje

- 4 veća krompira

- 4 šargarepe srednje veličine

Priprema:

Oljuštiti beli luk i svaki čen prepoloviti. Slaninu iseći na tanke trakice. Svinjski but je potrebno marinirati 4 do 5 sati u mešavini začina za pečenje. Mariniran but izbušiti na petnaestak mesta. U svaku rupu stavljati  pola čena belog luka, suvu šljivu i isečenu slaninu dok sve ne ispunite. Pomešati med i senf u manjoj činiji, pa tom smesom premazati čitav but.

Zagrejati rernu na 220 stepeni i peći but pola sata do 40 minuta, a onda smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još sat i dvadeset minuta. U plehu sa mesom možete peći i krompire isečene na kriške i šargarepu. Isečeno vruće pečenje pozlužite sa sa krompirima, šargarepom i džemom  od brusnica.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA