Spremite omlet u rerni!
Sastojci za 1 osobu:
- 2 jaja
- 1 manji praziluk
- 1/2 crvene mesnate paprike
- 50-100 g raznih sireva
- 1 kašičica začina
- 1 kašičica maslinovog ulja
Priprema:
Praziluk očistite, operite, izrežite na pola po dužini, a zatim na trakice popreko. Papriku operite i izrežite na kockice. Oboje stavite u mali pleh i začinite začinima i uljem, pa promešajte. Staviti u zagrejanu rernu na 200°C, 10-ak minuta. U tih 10 minuta, razbiti jaja, i umutiti ih. Dodati rendane sireve umućene sa jajima.
Komadić sira izrezati na kockice, pa dodati jaja sa sirom povrću i po vrhu posuti kockice sira. Vratiti u rernu i peći jos 5 minuta, ali okrenuti da peče samo odozgo. Poslužiti sa hrskavom zelenom salatom ili kiselim krastavcima.
BONUS IDEJA: izbacite praziluk i papriku, upotrebite koziji sir - pa omlet ukrasite bobičastim voćem blego kiselog ukusa (ribizle, borovnice) - ovi ukusi se odlično slažu!
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.