Humus sa bundevom i maslinovim uljem
Sastojci za 3 osobe:
- 500 g bundeve
- 2 kašike tahinija
- 2 čena belog luka
- so
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 limunov sok
- po želji slatka paprika
Priprema:
Bundevu iseći na manje komade i ispeći u rerni da bude mekana. U multipraktik staviti pečenu bundevu, tahini, beli luk i so. Dodati kašiku maslinivog ulja. Ukoliko je humus pregust dodajte još maslinovog ulja ili po ukusu dodajte soka od limuna.
Pripazite sa dodavanjem soka od limuna, jer bi humus lako mogao postati prekiseo. Služiti kao namaz na neki hleb za doručak (recimo od lana), ili jednostavno kao prilog uz pečeno meso za ručak.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.