Pica pužići od lisnatog testa i šunke
Sastojci:
- pakovanje lisnatog testa
- kečap
- 200 g šunke
- 200 g kačkavalja
- origano
- masline bez koštica
- žumance
- krupna so, susam
Priprema:
Table lisnatog testa držati oko dva časa na sobnoj temperaturi da se odlede. Razvući testo oklagijom na što veći pravougaonik i premazati kečapom. Preko premaza od kečapa, staviti listiće šunke i posuti ih origanom. Sledeći sloj su listići kačkavalja, a preko kačkavalja poređati iseckane masline.
Celo testo urolati, a kraj testa koji se premaže žumancetom dobro prilepiti. Iseći rolat na delove koji su dužine oko 2,5 cm. Okrenuti isečene delove koji izgledaju kao pužići i poređati na pleh na kom je predhodno stavljen papir za pečenje. Svaki pužić posebno premazati žumancetom i posuti krupnom solju i susamom. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok pužići ne porumene.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.