Sveže pečurke pečene na žaru ili gril-tiganju
Sastojci:
- 500 g svežih pečuraka
- maslinovo ulje
- malo soli, biber
- vezica sitno naseckanog peršuna
- 1 kašika limunovog soka
Priprema:
Drške pečurki odstranite, a ostatak operite i dobro ocedite. U svaki deo staviti malo soli, bibera i sitno seckanog peršunovog lista i koju kap maslinovog ulja, te limuna. Ovako pripremljene pečurke pecite na žaru (ili na gril tiganju) sa otvorom položenim na gore. Nakon nekoliko minuta pečurke se okrenu i peku na drugoj strani.
Kad se ispeku serviraju se tako što se pospe po njima naseckani peršun, maslinovo ulje i malo limunovog soka. Kao drugi prilozi, slažu se pirinač i paradajz.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.