Roštilj kobasica sa krompirom i povrćem
Sastojci:
- 2 para roštilj-kobasica
- 2 velika krompira
- 2 krastavca
- 4 čena belog luka
- pavlaka
- so, sirće, ulje
- mast
Priprema:
Kobasicu ispeći u tiganju, a krompir iseći na štapiće, pa pržiti u vrućoj masnoći. Krastavce oljuštiti, iseći na tanke krugove, dodati 4 čena belog luka, soli, ulja, sirćeta i pavlake, pa dobro promešati. Kada se kobasica ispeče izvaditi je, pa u tu mast dodati malo vode, prokuvati i umutiti sa malo pavlake i preliti pomfrit i kobasicu.
Možete, umesto pomfrita, da napravite pire krompir i dodate grašak iz konzerve - svakako uz isti preliv s pavlakom.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.