Ukusna kremasta supa sa karfiolom

  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- manja glavica karfiola

- 2-3 šargarepe

- 1 šolja graška

- veza mladog luka

- 1 kocka za supu

- 1 kašika začina

- 1 šolja kisele pavlake

- 1 jaje

- pola veze peršuna

- biber

Priprema:

Karfiol i seckani luk (zajedno sa zelenim delom) prokuvati u slanoj vodi 10-ak minuta. U međuvremenu posebno skuvati šargarepu isečenu na štapiće i grašak sa kockom supe. Kuvati dok šargarepa omeksa, oko 15-ak minuta. Karfiol i mladi luk je sada potrebno izmiksati u blenderu da se dobije kaša. Kada je povrće omekšalo (šargerepa i grašak), u supu dodati pire od karfiola, izmešati i kuvati 10-ak minuta, pa pred kraj dodati pavlaku.

Nije potrebna cela šolja pavlake, po želji stavite kašiku-dve. Gotovu supu začinite umućenim jajetom (jaje malo izmućkajte sa viljuskom i dodajte u supu koja još lagano vri), mlevenim biberom, začinom i seckanim peršunom. Poslužiti još toplu uz hleb.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA