Ukusna kremasta supa sa karfiolom
Sastojci za 4 osobe:
- manja glavica karfiola
- 2-3 šargarepe
- 1 šolja graška
- veza mladog luka
- 1 kocka za supu
- 1 kašika začina
- 1 šolja kisele pavlake
- 1 jaje
- pola veze peršuna
- biber
Priprema:
Karfiol i seckani luk (zajedno sa zelenim delom) prokuvati u slanoj vodi 10-ak minuta. U međuvremenu posebno skuvati šargarepu isečenu na štapiće i grašak sa kockom supe. Kuvati dok šargarepa omeksa, oko 15-ak minuta. Karfiol i mladi luk je sada potrebno izmiksati u blenderu da se dobije kaša. Kada je povrće omekšalo (šargerepa i grašak), u supu dodati pire od karfiola, izmešati i kuvati 10-ak minuta, pa pred kraj dodati pavlaku.
Nije potrebna cela šolja pavlake, po želji stavite kašiku-dve. Gotovu supu začinite umućenim jajetom (jaje malo izmućkajte sa viljuskom i dodajte u supu koja još lagano vri), mlevenim biberom, začinom i seckanim peršunom. Poslužiti još toplu uz hleb.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.