Savršeno sočna patka sa đumbirom
Sastojci za 4 osobe:
- 1 patka (do 2 kg)
- 2 kašike začina
- 50 g mladog luka
- 40 g đumbira
- 2 kašike soja sosa
- 100 g pšeničnog glatkog brašna
- 400 ml ulja za pečenje
Priprema:
Patku iznutra i spolja natrljajte začinom. Mladi luk narežite na veće komade i dodajte mu rendani đumbir. Ovom mešavinom napunite utrobu patke, pokrijte je aluminijskom folijom i ostavite da odstoji na hladnom mestu oko 4 sata. Nakon toga patku kuvajte na pari oko 2 sata, a zatim ohladite.
Premažite soja sosom, pospite brašnom i dobro utrljajte. Na zagrejanom ulju u voku pecite patku, okrećući je dok ne postane hrskava i zlatnosmeđe boje. Meso narežite i poslužite s kineskim slatko-kiselim umakom od šljiva, a kao prilog dodajte baren krompir.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.