Paradajz čorba sa šargarepom i peršunom
Sastojci:
- 1/2 paradajza
- 1.5 l vode
- 1 celi crni luk
- 4 šargarepe
- 2 koren i lisće peršuna
- 1 lorberov list
- začin, so, beli biber
- 1 kašika ulja
- 3 kašike šećera
- mrvice
- 1 šolja brašna
- so
- voda
- 1 jaje
Priprema:
U dublji lonac sipati paradajz, vodu i sve navedene začine. Crni luk samo unakrsno iseći do polovine i tako ga staviti u čorbu. Šargarepu i zelen iseći na prutiće ili ostaviti ujedno i na kraju izvaditi. Kuvati polu-poklopljeno sve dok se povrće ne skuva. Po potrebi dodavati vode i začine po ukusu.
Brašno, jaje, malo soli umesiti sa vodom tako da testo bude jako tvrdo. Toliko da se može rendati na najvećim rupicama. Izrendati testo i dobijene mrvice ubaciti u lako kipuću čorbu, kuvati dalje sve dok mrvice ne omekšaju. Ostaviti čorbu poklopljnu 10-tak minuta da odmori i služiti uz neko pecivo po želji ili jesti samo čorbu bez ičega.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.