Račići u ljutom sosu, s maslinovim uljem i đumbirom
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g očišćenih račića
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika propasiranog belog luka
- 1 kašika narendanog đumbira
- 1 pomorandža, sok i rendana korica
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
- 1 kašika meda
- 1 kašika ljutog sosa
- po ukusu začin, biber
- dosta sitno seckanog korijandera/peršuna
Priprema:
Očistiti račiće, ali im ostaviti repić, propržiti ih na svakoj strani po 2-3 minuta, pa ih ostaviti na stranu. Dodati propasirani beli luk i narendani sveži đumbir i propržiti vrlo kratko oko minut, dok ne zamiriše. Dodati sok od pomorandže, rendanu pomorandžinu koricu, sirće, med, ljuti sos, soja sos, dobro sa drvenom kasikom “izgrebati” dno da bi ste rastvorili onaj sok koje su račići pustili, pa ukuvati do željene gustine.
Skloniti sa vatre pa umešati ispržene račiće, dodati dosta sitno seckanog korijandera/peršuna, promešati i poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: U Narodnom muzeju Srbije otvorena izložba "Odličja i zaveštanja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.