Krompir spremljen sa sirom i kiselom pavlakom
Sastojci:
- 2 velika krompira
- 120 g mocarele
- 100 g rendanog parmezana
- 1 kašika kisele pavlake
Priprema:
Rasecite krompir na tanke kriške, ali ga ne prerezati do kraja. Nasipati parmezana u razreze da bi se raseci raširili i krompir dobro ispekao. Stavite u rernu i pecite na 200°C. Kad krompir poprimi boju izvadite ga iz rerne i u raseke pospite malo začina i umetnite mocarelu narezanu na kriške. Vratite u rernu i nastavite peći na 200°C. Kad vidite da je krompir pečen izvadite ga iz rerne i pospite sa još malo rendanog parezana, pa dopecite nekoliko minuta.
Kad je krompir pečen, prelijte ga sa malo pavlake. Ako hoćete krompir može da bude isečen i na kriške i isto ovako pripremljen.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.