Zdravo jelo od junetine i boranije, zapečeno u rerni

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 3 luka

- 2-3 čena belog luka

- 500 g junetine

- malo ulja ili masti

- 1 kg boranije

- 1 zelena paprika

- 450 g paradajza

- 3 dl kisele pavlake

- 4 jaja

- po ukusu soli, bibera

- 2 kašičica crvene paprike

- malo peršuna

- 2,3 kašike brašna

Priprema:

Luk naseckati sitno kao i beli luk. U jednu posudu staviti većinu luka i beli luk na ulje, pa staviti meso da se dinsta, posoliti i nasipati malo vode. Boraniju, takođe, staviti da se dinsta na proprženom luku u drugu posudu. Kada malo omekšaju dodati oljušten paradajz narezan na kockice i papriku narezanu na tanke trake.

Kada je meso mekano rasporediti ga na vatrostalnu posudu, a na masnoću staviti brašno i napraviti zapršku sa crvenom paprikom. Dodati oko 3 dl vode i prokuvati. Vruće preliti preko mesa i malo izmešati. Boraniju staviti preko svega, dosoliti, pobiberiti i posipati peršunom. Peći na 200°C dok ne porumeni, onda razmutiti pavlaku sa jajima, posoliti i preliti preko đuveča. Vratiti da se ispeče do kraja, pa poslužiti.

(Telegraf.rs)

Video: Kraj jesenje sezone vođenih obilazaka Novog groblja okončan turom "Zlatno doba srpske diplomatije"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA