Zdravo jelo od junetine i boranije, zapečeno u rerni
Sastojci:
- 3 luka
- 2-3 čena belog luka
- 500 g junetine
- malo ulja ili masti
- 1 kg boranije
- 1 zelena paprika
- 450 g paradajza
- 3 dl kisele pavlake
- 4 jaja
- po ukusu soli, bibera
- 2 kašičica crvene paprike
- malo peršuna
- 2,3 kašike brašna
Priprema:
Luk naseckati sitno kao i beli luk. U jednu posudu staviti većinu luka i beli luk na ulje, pa staviti meso da se dinsta, posoliti i nasipati malo vode. Boraniju, takođe, staviti da se dinsta na proprženom luku u drugu posudu. Kada malo omekšaju dodati oljušten paradajz narezan na kockice i papriku narezanu na tanke trake.
Kada je meso mekano rasporediti ga na vatrostalnu posudu, a na masnoću staviti brašno i napraviti zapršku sa crvenom paprikom. Dodati oko 3 dl vode i prokuvati. Vruće preliti preko mesa i malo izmešati. Boraniju staviti preko svega, dosoliti, pobiberiti i posipati peršunom. Peći na 200°C dok ne porumeni, onda razmutiti pavlaku sa jajima, posoliti i preliti preko đuveča. Vratiti da se ispeče do kraja, pa poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: Reprezentativcu rekli da je završio karijeru zbog problema sa srcem, naš lekar ga vratio na teren
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.