Zdravo jelo od junetine i boranije, zapečeno u rerni
Sastojci:
- 3 luka
- 2-3 čena belog luka
- 500 g junetine
- malo ulja ili masti
- 1 kg boranije
- 1 zelena paprika
- 450 g paradajza
- 3 dl kisele pavlake
- 4 jaja
- po ukusu soli, bibera
- 2 kašičica crvene paprike
- malo peršuna
- 2,3 kašike brašna
Priprema:
Luk naseckati sitno kao i beli luk. U jednu posudu staviti većinu luka i beli luk na ulje, pa staviti meso da se dinsta, posoliti i nasipati malo vode. Boraniju, takođe, staviti da se dinsta na proprženom luku u drugu posudu. Kada malo omekšaju dodati oljušten paradajz narezan na kockice i papriku narezanu na tanke trake.
Kada je meso mekano rasporediti ga na vatrostalnu posudu, a na masnoću staviti brašno i napraviti zapršku sa crvenom paprikom. Dodati oko 3 dl vode i prokuvati. Vruće preliti preko mesa i malo izmešati. Boraniju staviti preko svega, dosoliti, pobiberiti i posipati peršunom. Peći na 200°C dok ne porumeni, onda razmutiti pavlaku sa jajima, posoliti i preliti preko đuveča. Vratiti da se ispeče do kraja, pa poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: Kraj jesenje sezone vođenih obilazaka Novog groblja okončan turom "Zlatno doba srpske diplomatije"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.