Preukusna orada na roštilju, začinjena ruzmarinom

 
 ≫ 
  • 1

Uvek poželjan ukus morske hrane...

Sastojci za 6 osoba:

- 1,5 kg orada (4-6 orada)
- 4 čena belog luka
- 150 ml maslinovog ulja
- so
- grančica ruzmarina
- 1 vezica peršuna
- 1 kašika začina

Za prilog:

- 600 g krompira
- 150 g mladog luka
- 50 ml sirćeta
- 100 ml maslinovog ulja
- so
- začin i crni biber mleveni

Priprema:

U maslinovo ulje sipajte začin, promešajte, pa tom mešavinom dobro natrljajte ribu. Ribu pecite na zagrejanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ruzmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje sa začinom. Beli luk sitno naseckajte, dodajte naseckano lišce peršuna i zajedno dobro izmešajte.

Krompir koji ste skuvali u ljusci kratko ohladite, oljuštite i narežite na kriške, dodajte narezani mladi luk, pokapljite maslinovim uljem i sirćetom, pa lagano izmešajte. Toplu ribu pospite pripremljenim prilogom, pokapljite maslinovim uljem i poslužite s krompir salatom.

(Telegraf.rs)

Video: Na Zlatiboru prava zimska idila: Snežni pokrivač i -2, predivan snimak sa popularne srpske planine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA