Preukusna orada na roštilju, začinjena ruzmarinom
Uvek poželjan ukus morske hrane...
Sastojci za 6 osoba:
- 1,5 kg orada (4-6 orada)
- 4 čena belog luka
- 150 ml maslinovog ulja
- so
- grančica ruzmarina
- 1 vezica peršuna
- 1 kašika začina
Za prilog:
- 600 g krompira
- 150 g mladog luka
- 50 ml sirćeta
- 100 ml maslinovog ulja
- so
- začin i crni biber mleveni
Priprema:
U maslinovo ulje sipajte začin, promešajte, pa tom mešavinom dobro natrljajte ribu. Ribu pecite na zagrejanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ruzmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje sa začinom. Beli luk sitno naseckajte, dodajte naseckano lišce peršuna i zajedno dobro izmešajte.
Krompir koji ste skuvali u ljusci kratko ohladite, oljuštite i narežite na kriške, dodajte narezani mladi luk, pokapljite maslinovim uljem i sirćetom, pa lagano izmešajte. Toplu ribu pospite pripremljenim prilogom, pokapljite maslinovim uljem i poslužite s krompir salatom.
(Telegraf.rs)
Video: Na Zlatiboru prava zimska idila: Snežni pokrivač i -2, predivan snimak sa popularne srpske planine
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.