Beli pirinač sa brokolijem i šargarepom

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 150 g pirinča

- 3 komada cveta karfiola

- 1 stabljika brokolija

- 1 manja šargarepa

- 200 ml vode

- 1 kašika ulja

- začini, so, biber,bosiljak, origano

Priprema:

Povrće iseckano staviti u posudu sa vodom, posoliti i kuvati 10 minuta polu-poklopljeno. Pirinač i začine dodati u kuvano povrće, promešati, te sve još kuvati  na srednjoj temperaturu 5-7 minuta poklopljeno. Nakon isteka vremena za kuvanje, pirinač maknuti sa šporeta i dodati ulje, promesati (može i bez mešanja), poklopiti i ostaviti da bubri  5 -7 minuta. Ako volite možete dodati  još i kašiku kajmaka i tucanu papriku.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA