Supa od krompira sa prazilukom
Sastojci za 4 osobe:
- 1 kašika suncokretovog ulja
- 25 g putera
- 450 g praziluka sitnije isečenog
- 400 g krompira isečenog na kockice
- 1 češanj belog luka
- 2 lovorova lista
- 1 grančica timijana
- 1l kokošije supe napravljene od 2 kockice
- 150 g pavlake
- so i biber
Priprema:
U šerpu stavite ulje i puter i kad se zagreje dodajte praziluk, krompir i beli luk, pa dinstajte 2-3min. Zatim dodajte lovorov list, timijan i kokošiju supu, pa kad provri smanjite temperaturu i kuvajte 20 minuta. Kad je gotovo uzmite trećinu supe i ostavite na stranu, a ostatak supe stavite u blender i ispasirajte, a onda u tu smesu sipajte onu trećinu supe što ste ostavili sa strane, to će supi dati teksturu.
Na kraju umešajte pavlaku, posolite i pobiberite, supu lagano podgrejte, a zatim poslužite uz hrskav hleb.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.