Gumanski hamburger od junetine sa paradajzom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 kg junetine (mlevene)

- so, biber

- 8 listova zelene salate

- 2 paradajza

- 1 glavica luka

- 2 kašike majoneza

- 2 kašike kečapa

- 2 kašike senfa

- 8 peciva za hamburger

Priprema:

Meso posolite i pobiberite, dobro izmešajte i ostavite da odstoji dok pripremate ostalo. Luk narežite na tanke kriške, a paradajz, takođe, na kriške. Salatu možete stavljati u listovima, a možete narezati na rezanca. Pomešajte majonez, kečap i senf  da dobijete sos za hamburgere. Od mesa oblikujte pljeskavice ( 8 komada) i ispecite na teflonskom tiganju, a možete i na roštilju.

Hamburger peciva prerežite na pola, stavite sos na dno, na njega zelenu salatu, pa pečene pljeskavice, krišku paradajza, par kriški luka i poklopite gornjim delom peciva. Možete kao prilog poslužiti pomfrit.

(Telegraf.rs)

Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA