Francuska piletina sa krompirom i začinom
Sastojci za 6 osoba:
- 2 polovine pileta (ili belo meso)
- kesa pomfrita
- 1 dl ulja
- 2 kašičica soli
- 2 kašičica crvene slatke paprike u prahu
- 2 kašičica kurkume
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica začina
- 4 kašika parmezana
Priprema:
Pomešati ulje sa svim začinima, (so, paprika, kurkuma, beli luk, parmezan) i mešavinom začina. Rernu upaliti na 200 stepeni. Staviti u veliki pleh piletinu i dobro je sa svih strana premazati dobijenom mešavinom.
Peci oko 70-80 minuta, dok se piletina lepo ne zapeče. Ispržite pomfrit ili ga ispecite u rerni u masti i začinima od piletine, pa servirajte uz salatu po izboru.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.