Mediteranska čorba od morskih plodova
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 g pelata
- 400 ml belog vina
- 4oo ml vode
- 1/2 kašičice tucane ljute paprike
- so, biber, origano, lovorov list
- 3-4 čena belog luka
- 300 g brancina
- 300 g orade
- 500 g dagnji
- 300 g kozica
- sok od limuna
Priprema:
Luk i šargarepu sitno iseckati i propržiti na ulju. Dodati usitnjen pelat, vino i vodu. Zatim dodati začine i krčkati sve 10 min na umerenoj vatri. Dodati isečenu ribu i izgnječen beli luk i krčkati sve još 10 min. Na kraju dodati dagnje, kozice i limunov sok i kuvati još 10 minuta, pa poslužite, kada se prohladi.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jeca
Brodet... Vino ide na kraju, posto se ubaci riba. Alkohol brzo ispari a ostane predivna aroma...
Podelite komentar