Lepinja sa susamom i mlekom
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 1 kocka kvasca
- 3 kašika ulja
- 1 jaje
- 600 g brašna
- žumance za premazivanje
- susam
Priprema:
Mleko i vodu zagrejte da bude mlako, dodajte kvasac i rastopite ga. Dodajte u brašno jaje, ulje i mleko sa vodom, pa napravite testo. Tepsiju zamastite sa uljem i rastanjite dobro testo. Pustite 45 min da nadođe. Prstima napravite “obruč” na lepinji (odmaknite 10 cm od krajeva) i u sredinu testa prstima pritiskajte da bi dobili šare. Izmutite jedno žumance i premažite lepinju, pa pospite susamom.
Pecite oko 20 minuta na 200°C, pa kada se prohladi poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Iznemogli beloglavi sup spustio se na seosku kuću: Spasavnje ugrožene vrste u selu Sedobro
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Anonimna
Kad probam javiću vam.
Podelite komentar
milica stareci nego ubiti
znam odavno nije lose
Podelite komentar