Hleb sa semenkama iz kućne mini-pekare

  • 0

Sastojci (čaša je 2 dl):

- 1,5 čaša vode

- 2,5 kašike mleka u prahu

- 2,5 kašike šećera

- 2,5 kašike ulja

- 2,5 kašičice soli

- 3 čaše belog brašna

- 1 čaša integralnog brašna

- 1,5 kašičica suvog kvasca

- po želji: laneno seme, susam, bosiljak, majoran, luk u prahu…

Priprema:

U posudu od mini pekare sipati sve sastojke po navedenom redosledu, uključiti na duži program, dok se ne ispeče. Pažljivo izvaditi iz kalupa, umotati u kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi, pa poslužite.

Svakako, možete isti recept probati i u rerni, uz upotrebu kalupa za pečenje hleba, uz napomenu da je testo je potrebno jednom premesiti kad naraste.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA