Hleb sa semenkama iz kućne mini-pekare
Sastojci (čaša je 2 dl):
- 1,5 čaša vode
- 2,5 kašike mleka u prahu
- 2,5 kašike šećera
- 2,5 kašike ulja
- 2,5 kašičice soli
- 3 čaše belog brašna
- 1 čaša integralnog brašna
- 1,5 kašičica suvog kvasca
- po želji: laneno seme, susam, bosiljak, majoran, luk u prahu…
Priprema:
U posudu od mini pekare sipati sve sastojke po navedenom redosledu, uključiti na duži program, dok se ne ispeče. Pažljivo izvaditi iz kalupa, umotati u kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi, pa poslužite.
Svakako, možete isti recept probati i u rerni, uz upotrebu kalupa za pečenje hleba, uz napomenu da je testo je potrebno jednom premesiti kad naraste.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.