Prolećna paradajz čorba sa junećim mesom
Sastojci:
- 1/2 kg mlevenog junećeg mesa
- 1/2 kg paradajza
- 1 dl suncokretovog ulja
- 2 manje glavice crvenog luka
- malo svežeg lista peršuna
- malo soli
- malo bibera
- 2 šoljice testenine za supe
- 1 kašika začina
- 1/2 litra paradajz sosa
- 1,5 litara vode
Priprema:
U lonac nasuti ulje i staviti luk sitno iseckan da se preprži. Kad luk omekša i dobije zlatnožutu boju, dodati mleveno meso da se proprži, pa posoliti, dodati biber i začin, a zatim i paradajz koji smo prethodno prokuvali i odstranili kožicu. Ostaviti da malo proključa, a zatim dodati vodu.
Po potrebi još dosoliti ili dodati bibera, pa ostaviti da se kuva još 15-20 minuta. Pri kraju kuvanja dodati testeninu, a pred skidanje sa vatre dodati list peršuna i kašiku kajmaka po želji.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Cvecka
Uf! Ovo je odlicna corba! Jos kad natrpas mesine malo vise,Bog da te vidi. :-)
Podelite komentar
Cvecka
Zaboravih da dodam,moze i malo barenog krompira. Prijatno! :-)
Podelite komentar