Juneća supa sa knedlama od griza
Sastojci:
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
- 4 kašike pšeničnog griza
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1,5 kašika začina
- 1,5 l vode
- 2 goveđe kocke za supu
- 1 veća šargarepa
- 1/2 kašičice soli
- malo ulja i bibera
- seckani celer ili peršun
Priprema
Umutiti dobro jaje, zatim dodati brašno, griz, začin i prašak za pecivo. Izmešati i ostaviti da stoji dok voda ne provri. Staviti vodu da provri i sitno iseckanu šargarepu, pola kašičice soli i malo ulja, pa kad provri dodati goveđu kocku. Kuvati 5 minuta zatim malom kašičicom umočenom u ključalu vodu stavljati knedle.
Kuvati 10 minuta zatim, dodati kašiku začina i bibera po ukusu. Skinuti sa šporeta, pa dodati seckani celer ili peršun.
(Telegraf.rs)
Video: Mladi Romi u Žablju – snaga zajednice i potencijal za svetliju budućnost
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.