Juneća supa sa knedlama od griza

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 jaje

- 2 kašike brašna

- 4 kašike pšeničnog griza

- 1/2 kašičice praška za pecivo

- 1,5 kašika začina

- 1,5 l vode

- 2 goveđe kocke za supu

- 1 veća šargarepa

- 1/2 kašičice soli

- malo ulja i bibera

- seckani celer ili peršun

Priprema

Umutiti dobro jaje, zatim dodati brašno, griz, začin i prašak za pecivo. Izmešati i ostaviti da stoji dok voda ne provri. Staviti vodu da provri i sitno iseckanu šargarepu, pola kašičice soli i malo ulja, pa kad provri dodati goveđu kocku. Kuvati 5 minuta zatim malom kašičicom umočenom u ključalu vodu stavljati knedle.

Kuvati 10 minuta zatim, dodati kašiku začina i bibera po ukusu. Skinuti sa šporeta, pa dodati seckani celer ili peršun.

(Telegraf.rs)

Video: Mladi Romi u Žablju – snaga zajednice i potencijal za svetliju budućnost

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA