Integralni pirinač sa tikvicama i pečurkama

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 300 g integralnog pirinča

- 2 srednje tikvice

- 1 veliki praziluk

- 300 g pečuraka

- 300 g bundeve

- pola cveta brokolija

- 3 čena belog luka

- maslinovo ulje

- so,biber

- suvi peršunov list

- malo belog vina

Priprema.

U šerpi na malo maslinovog ulja propržiti pirinač a onda naliti sa vodom i kuvati kod ne omekša (oko sat vremena, po potrebi dolivati malo po malo vode, a pred kraj malo belog vina). U tiganju na maslinovom ulju propržiti kolutove praziluka, pa kada omekša dodati tikvice sečene na kockice, a posle 10-ak minuta bundevu i pečurke sečene na kockice.

Kad povrće skoro omekša (5-6 minuta pred kraj) dodati brokoli isečen na sitne “cvetove” i sitno seckan beli luk,  posoliti, pobiberiti, dodati pirinač, još malo prodinstati i servirati, a prethodno posuti peršunom.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA