Tart pripremljen sa čeri paradajzom i majčinom dušicom
Sastojci:
- 450 g brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli i origana
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2,7 dl vode
Bešamel:
- 3 kašike brašna
- 3,8 dl sojinog mleka
- 40 g rendanog parmezana
- so, začin, biber, origano
- maslinovo ulje
Punjenje:
- 500 g čeri paradajza
- 125 g mocarele
- sveži listovi bosiljka
- malo suve majčine dušice
- 2 kašičice pesto sosa
Priprema:
Testo umesiti, razviti okruglu formu i prebaciti ga u podmazanu tepsiju. Podići testo i oko stranica tepsije. Izbocakati ga viljuškom i peći 10 min da se zapeče. U međuvremenu pripremiti bešamel sos sa navedenim namirnicama, znači na ulju propržiti brašno pa dodati hladno mleko po izboru. U gotov bešamel umešati rendani parmezan, posoliti po ukusu, dodati biber mleveni i origano.
Blago zapečenu koru izvaditi iz rerene premazati sa dve kašičice pesto sosa, poslagati čeri paradajz, iskidanu mocarelu i listove svežeg bosiljka. Preko svega preliti pripremljen besamel i vratiti u rernu da se zapeče od 25-30 min, poslednjih 5 minuta može se pojačati da se dobije žućkasta korica. Ostaviti da se ohladi, pa iseći i poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: Sastanak Brnabić sa novoimenovanim predsednikom Venecuele
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.