Sočna pita od piletine i pečuraka u lisnatom testu
Sastojci za 6 osoba:
- 500 g lisnatog testa
- 2 jaja
- 150 g tvrdog belog sira
- 2 kašike kisele pavlake
- 150 g šampinjona
- 500 g pilećeg belog mesa
- po ukusu so, biber, začin, peršun
- susam
Priprema:
Skuvajte piletinu u posoljenoj vodi, pa ocedite i iseckajte sitno. Začinite začinom, biberom i peršunom po ukusu. Na malo ulja izdinstajte šampinjone isečene na tanke listiće, dok ne ispari tečnost koju ispuste. Umutite jaja viljuškom, pa dodajte kiselu pavlaku i izmrvljeni ili rendani sir. Dosolite po ukusu. Rastanjite prvi blok testa (250 g), da pokrije dno i stranice kalupa u koji ćete peći. Blago nauljite kalup, pa nanesite testo i izbockajte viljuškom na par mesta. Nanesite smesu sa sirom, pa dinstane pečurke i na kraju seckano meso. Rastanjite i drugi blok testa, da pokrije fil, pa nanesite preko i spojte krajeve.
Po želji premažite umućenim žumancetom i pospite susamom, pa pecite na 200 stepeni, u prethodno ugrejanoj rerni. Pustite da se prohladi desetak minuta, pa isecite i poslužite uz jogurt, kiselu pavlaku ili svežu salatu.
(Telegraf.rs)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.