Mariniran šaran na roštilju
Sastojci za 4 osobe:
- oko 800 g snicli šarana
- po ukusu so
- marinada
- sok od jednog limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika iseckanog svežeg peršuna
Prilog:
- 1 kg mladog ruzičastog krompira (sto sitniji)
- oko 50 g maslaca
- po ukusu so
- 3 kašičice sveže seckane majčine dušice
Priprema:
Šnicle šarana posolimo, rukama dobro utrljamo so i pečemo na jakom žaru dok riba ne dobije lepu boju. Rešetke obavezno premazati dimljenom slaninom. Pečenu ribu odmah servirajte na tanjir i prelijte marinadom, nemojte je stavljati prvo u sud nakon pečenja pa onda na tanjir za posluzivanje, jer time povećavate šansu da se raspadne.
Prilog, odnosno, mladi krompir dobro operite i po potrebi oljuštite prljave i oštećene delove. Poređajte u veću tepsiju da se ne preklapaju i polijte toplim maslacom koji ste prthodno otopili. U međuvremenu dužom kašikom prevrnite krompiriće 1-2 puta da bi ponovo naneli mirisan soft. Kada su krompirići gotovi probajte i po potrebi dosolite, pa poslužite sa salatom po izboru.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.