Zdrava čorba od tikvica i kukuruza šećerca
Sastojci za 8 osoba:
- 3 srednje tikvice
- 2 glavice crnog luka
- 4-5 čenova belog luka
- 3 šargarepe
- 200 g smrznutog kukuruza šećerca
- 1 veza peršuna
- ulje
- kim, začin od sušenog povrća, so, korijander, kapar...
Priprema:
Iseckati sitno crni, beli luk i šargarepu, a tikvice na kockice. Na malo maslinovog ulja (ili suncokretovog, po želji) staviti crni luk, beli luk i šargarepu. Kratko prodinstati uz dodatak kašičice kima i po želji začina od sušenog povrća. Čim se luk zastaklio dodati isečene tikvice i kukuruz šećerac te promešati i naliti vodom (da bude 1 do 2 prsta preko povrća).
Kad proključa smanjiti vatru i napola poklopljeno kuvati 20 minuta. Kad je skuvano, štapnim mikserom onako u šerpi sve izmiksati. Potom dodatno začiniti. Posolite i stavite korijander i dosta kapra. Skinuti sa vatre i umešati sitno seckan peršun, pa poslužiti toplo.
(Telegraf.rs)
Video: Šapić: Od 1. januara 2025. godine sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.