Hrskava pileća krilca u pikantnoj marinadi
Ima li ukusnije hrane koja se jede rukama?
Sastojci:
- 2 kg pilećih krilaca
- 100 g pikant marinade
- so, biber
Priprema:
Krilca treba oprati, odstraniti nečitoće, odrezati vrhove i zarezati kožicu u zglobu (može i bez toga). Tako se krilce ispravi i liči na maleni batak. Krilca stavite u veću posudu pa posolite i prelijte pikant marinadom, dobro izmešajte, kako bi se marinada ravnomerno rasporedila i ostavite ih sat vremena u frižideru.
Rernu uključite na 250°C, stavite plitku tepsiju pokrivenu folijom na dno, a rešetku na sredinu. Ustvari, prvo na rešetku složite krilca, pa onda sve zajedno u rernu. Potrebno je da se krilca peku oko sat vremena i to je sve. Za posluživanje možete koristiti veliku dasku za picu ili tanjire, a sve to uz paradajz salatu.
(Telegraf.rs)
Video: Čeka nas promena vremena, evo šta donosi kraj novembra
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.