Hleb od ječmenog integralnog brašna sa semenkama
Sastojci:
- 3 šolje belog brašna
- 1 šolja ječmenog integralnog brašna
- 1 šolja mešanih semenki (susam, golica, lan, mak, očišćene semenke suncokreta...)
- 1/2 šolje crnog susama
- 2 kašike šećera
- 1-2 kašičice krupne morske soli
- 1 kašičica sode bikarbone
- 4 kašike ulja
- 1 jaje
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja mleka
Priprema:
Uključiti rernu da se greje na 250°C, a zatim izmešati belo brašno, ječmeno integralno brašno, mešane semenke, crni susam, šećer, so i sodu bikarbonu. Dodati ulje, pa dodati viljuškom umućeno jaje, jogurt i mleko. Dobro sve sjediniti, oblikovati veliku loptu, pa je prebacite je u podmašćenu tepsiju u kojoj će se peći. Smanjite temperaturu rerne na 200°C i pecite 40 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.
Posle prvih 20 minuta pečenja, proveriti hleb, pa ako brzo tamni, smanjite temperaturu i prekrijte folijom.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.