Hajdučki ćevap od svinjskog mesa i slanine
Sastojci za 10 osoba:
Meso:
- 10 komada svinjskog karea ili vratine
- 2 glavice crvenog luka
- 12 komada slanine
Začini:
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crvene paprike
- 1 kašičica bibera
Priprema:
Izmešajte začine i pospite po svakoj strani mesa, a crveni luk izrežite na kolutove. Slaže se red slanine, kolut luka, komad mesa, pa slanina, luk, meso, sve dok imate sastojaka. Dobijeni ćevap mora biti stisnut i tako se peći, vežite ga koncem za pečenje ili ga učvrstite štapićima za ražnjiće.
Možete ga peći u pekaču, jer se još i “kuva” u začinima i to oko sat vremena na 180-200°C. Takođe, preukusan je i na roštilju. Poslužite uz krompir i salatu po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Тутор
Добар.
Podelite komentar