Hajdučki ćevap od svinjskog mesa i slanine
Sastojci za 10 osoba:
Meso:
- 10 komada svinjskog karea ili vratine
- 2 glavice crvenog luka
- 12 komada slanine
Začini:
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crvene paprike
- 1 kašičica bibera
Priprema:
Izmešajte začine i pospite po svakoj strani mesa, a crveni luk izrežite na kolutove. Slaže se red slanine, kolut luka, komad mesa, pa slanina, luk, meso, sve dok imate sastojaka. Dobijeni ćevap mora biti stisnut i tako se peći, vežite ga koncem za pečenje ili ga učvrstite štapićima za ražnjiće.
Možete ga peći u pekaču, jer se još i “kuva” u začinima i to oko sat vremena na 180-200°C. Takođe, preukusan je i na roštilju. Poslužite uz krompir i salatu po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Srbi koji pešače na KiM naišli na oluju na putu ka Beogradu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Тутор
Добар.
Podelite komentar