Tanke šnicle pečene u obliku savijače
Sastojci za 2 osobe:
- 250 g fileta po želji (svinjetina, teletina, piletina)
- so, sveže mleveni biber
- ½ kašičice majorana
- ½ kašičice timijana
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašičica maslaca
Priprema:
Stanjite šnicle čekićem za meso, pa odložite dok sve ne završite. Povežite šnicle međusobno, na krajevima opet udarajući čekićem za meso. Premažite šnicle sirćetom i maslacem, pospite solju , biberom i začinima. Zarolajte šnicle u obliku savijače i dobro stegnite. Premažete ih ostatkom maslaca ili uljem , možete još dodatno posoliti. Nabodite savijaču od kobasice na ražnjić pazeći da obuhvatite početak i kraj, kako se ne bi raspale.
Zagrejte roštilj i pecite "kobasicu" sa svake strane otprilike 10-tak minuta, okrećući često. Možete poslužiti uz neku salatu i crno vino.
(Telegraf.rs)
Video: Novosađanka menjala grad za prostranstva Durmitora, sa konjem Bambijem krstari nestvarnim predelima
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.