Pita od lisnatog testa sa pilećim mesom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 pakovanje smrznutog lisnatog testa

- 300 g pilećeg mesa - karabatak

- 1 jaje

- 1/2 tegle kiselih krastavca

- 200 g sira trapista

- soli po ukusu

Priprema:

Pileće meso skuvati u vodi sa 1 kašičicom soli. Staviti ga u blender pa izblendati ili iseći nožem na kajišiće, a može i na kockice.  Krastavce iseći na kriške, kao i sir trapist. Testo odmrznuti i razviti na tanak sloj. Premazati kečapom pa poređati meso, krastavce i sir jedno na drugo. Preklopiti testo tako da formirate oblik pravougaonika (štrudle/rolata).

Ne zaboravite da zatvorite dve spoljašnje stranice. Premazati jajetom i zaseći od gore nožem par puta tanko. Peći na 250 stepeni dok ne porumeni.

(Telegraf.rs)

Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA