Pita od lisnatog testa sa pilećim mesom
Sastojci:
- 1 pakovanje smrznutog lisnatog testa
- 300 g pilećeg mesa - karabatak
- 1 jaje
- 1/2 tegle kiselih krastavca
- 200 g sira trapista
- soli po ukusu
Priprema:
Pileće meso skuvati u vodi sa 1 kašičicom soli. Staviti ga u blender pa izblendati ili iseći nožem na kajišiće, a može i na kockice. Krastavce iseći na kriške, kao i sir trapist. Testo odmrznuti i razviti na tanak sloj. Premazati kečapom pa poređati meso, krastavce i sir jedno na drugo. Preklopiti testo tako da formirate oblik pravougaonika (štrudle/rolata).
Ne zaboravite da zatvorite dve spoljašnje stranice. Premazati jajetom i zaseći od gore nožem par puta tanko. Peći na 250 stepeni dok ne porumeni.
(Telegraf.rs)
Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.