Sendvič sa slaninom i topljenim sirom
Sastojci za 2 osobe:
- 1 kašika maslaca
- 1 glavica luka sečenog na rebarca
- 4 kriške slanine
- 4 lista topljenog sira
- 1 kašika majoneza
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašika krem sira
- par kapi tabasko sosa, po želji
- 4 kuvana jajeta, isečena na kolutove
- morska so
- sveže mleveni crni biber
Priprema:
Na maslacu zagrejanom na srednjoj temperaturi, pržiti luk 15 minuta da počne da se karamelizuje. Pomeriti ga u stranu i kratko propržiti slaninu. Pomešati majonez, pavlaku, krem sir i tabasko sos. Kuvana jaja iseći na kolutove, posoliti i pobiberiti. Spoljne strane tosta premazati maslacem, a unutrašnje pripremljenim namazom, pa započeti ređanje sendviča.
Preko namaza rasporediti redom jaja, slaninu, sir, luk, ponovo jaja i sir i završiti tostom. Kratko zapeći na roštilju ili u rerni, da tost porumeni, a sir počne da se topi.
(Telegraf.rs)
Video: Pepeo i garež je sve što je ostalo od dva spaljena automobila na Novom Beogradu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.